Followers

Welcome! Dah solat? ingat 5 waktu

Sunday, 25 November 2012

Blog dipindahkan!



Assalamualaikum and salam 1 Malaysia,

Dah lama saya tak update blog kan? sebenarnya, saya dah pindah blog lain. Kali ni blog dibuat bersama dengan rakan saya.Kalau sudi boleh follow.Bukan saya malas nak update blog.Tapi blog ni ada masalah teknikal.So saya berniat nak buat blog baru.Blog ni saya tak boleh nak follow other blogger and sometimes tak masuk dashboard saya. This is my new blog, klik sini

:)

Saturday, 22 September 2012

Ketibaan I LOVE YOU STUPID!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

Ni, saya nak umumkan ketibaan novel baru hasil tangan Melur Jelita! tak sabar nak tunggu I LOVE YOU STUPID keluar! yup! itu tajuk novel beliau yang kedua setelah lahirnya novel AWAK SUKA SAYA TAKo.Well, keluar between September or early of  Oktober.So, kena tunggu.

Actually, boleh je kut kalau nak order straight dari writer dia sendiri , lagi cepat sampai. Huhu ,saya TERsangatlah jeles bagi jelitawans yang dok show2 ILUS depan saya.And yet, kalau kite order online dengan tuan punya badan ada hadiah spesel.Lagi jeles saya!

Sebelum ni saya nak order online straight dari writer sendiri , tapi disebabkan saya still bawahan mak dan ayah , so dilarang sama sekali KECUALI order straight dari company KS.Sebab alamat terdedah tu yang mak tak kasi.

So, sapa yg nak tengok cover ILUS? jeng jeng jeng............
!
!
!
!
!
!
!
!
!!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!


Comel kan? tagline 'Cukuplah Allah ada dan dia sentiasa ada untukku'


well,that's all for today! :)

Sunday, 16 September 2012

Novel Cinta Kau Dan Aku (Imagination)

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,
Dah berbulan-bulan tak update blog, dah berhabuk dah blog ni. Sorry guys , it's been a long time since my last update :(
Saya selalu tersangatlah jarang bukak laptop.InsyALLAH , even lambat update i will still keep on updating .Actually saya dah lama nak post pasal benda. Dah berkali-kali saya khatam novel Cinta Kau Dan Aku karya Siti Rosmizah, saya dah mula terbayang siapa watak dalam novel.
Just sharing,
Farisya Iman. Dalam kepala otak saya, termuncul wajah Wawa Zainal.





                                                 Farisya ada dua lesung pipit same as Wawa.





                                         Ini imagination saya, tak taulah dengan anda diluar sana.


Who's the Hero? otak saya kata Aaron Aziz. But, saya dah boring hero asyik orang yang sama. But, entahlah kenapa saya post gambar Aaron jugak,haha




                                                                     Farish Hakimi





Siapa pulak Suraya? Muncullah wajah.....









                                                                   Neelofa as Suraya

 For me, Lofa ada kegedikan untuk menjayakan watak Sue ni. Boleh buat watak jahat or whatsoever.





Everyone ada taste and imagination sender, ini dalam fikiran sayalah siapa yang sesuai bawak watak CKDA kalau diangkat jadi drama or filem.Apapun thanks sebab sudi jengah dan baca :)
Assalamulaikum~


Saturday, 21 April 2012

Confessions of a Shopaholic

I'm Back!

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia,

Lama gila saya tak masuk sini! Haih, dah berhabuk dah blog saya ni. Bukan saya tak nak post tapi setiap kali saya nak post ade je masalah, post tak keluarlah,errorlah... sorry,bloggers ;(

Sometimes saya tak ada masa nak buka laptop,yup! saya sekarang jarang bukak blog dan segala bagai.Dulu terfikir  jugak nak tutup or biarkan je blog ni,sebab saya dah tak active lagi macam dulu.

Busy memaaaanjang. Biaselah, i'm still a student, no time for playing,blogging,chatting or whatever.Saya masih lagi sayang nak tulis2 macam ni.... so,i decided that i will keep on blogging :)

InsyAllah, kalau ada masa saya akan post something,keke... satu lagi saya nak pesan, jangan unfollow pulak! haha..

Assalamualaikum :)




Friday, 20 January 2012

Aaron Aziz lagi!

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia!

Seperti yang dikhabarkan Aaron aziz akan memegang watak sebagai Adam Mukhriz dalam Novel adaptasi Adam dan Hawa karya Aisya Sofea.



Watak Hawa masih belum diketahui,tapi saya akan uar-uarkan disini.Penggambaran (betul ke ejaan ni?) akan bermula bulan februari 2012.Mereka akan berlakon di Mekah,Australia dan India

Aaron Aziz lagi,huh!dah rezeki dia agaknya.Sometimes saya bosan dengan pelakon yang sama.Tak ada muka lain ke?Zul Ariffin pon boleh berlakon sebagai Adam (walaupon x minat)

Aaron aziz bahaya sikit,dia dah kahwin punya anak dah masuk 3 orang.Rasa tak manis bile dah berkahwin pegang-pegang pompuan.Kalau saya hangin habis!keke

Pengarah carilah orang yang bujang,takut yang dah berkahwin boleh timbul fitnah.Saya bukan nak maki atau apa just nak cakap jagalah batas-batas seorang suami.

sekian,Wasalam~

Friday, 13 January 2012

Novel kasih antara kita didramakan???

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia,

Hoho,lamanya saya tak update...busy dengan study.Mak aii!banyaknya adaptasi novel...


Okey, novel kasih antara kita ditulis oleh Aleya Aneesa akan ditayang pada bulan februari 2012... tak pasti lagilah februari berapa.Rasanya lepas tamat Gemersik Kalbu kot...



Tajuk drama ditukarkan kepada CINTA BUAT EMELDA... di TV3 slot Akasia (7.00 - 8.00 mlm)