Followers

Welcome! Dah solat? ingat 5 waktu

Thursday, 11 August 2011

Promo cerpen

Rasenye dah lama tak update cerita kat sini.Sekarang aku tengah proses nak buat cerpen baru.Yela,dulu dah siap satu cerpen sekarang on going.Rasa seronok kalau menulis,baru aku tau kenapa org suka menulis.kat bawah promo cerpen aku.

“Abang si Shariflah,dia duk kat sini sekejap sebab ada kursus.”malas Maya membalas pertanyaanku.
“Ouh,tadi masa aku hulurkan tangan dia cakap bukan muhrim.Buat malu aku aja kut.”Maya tergelak mendengar aduanku.
cerita ni banyak unsur pengajaran.Seorang gadis yang dah lama hidup liar bertukar jadi baik dengan kehadiran seorang lelaki.

“Malam-malam pakai baju ‘cantik’ nak pergi outing,hrmm.”terasa seperti disindir pulak.Aku meneliti tubuhku yang tersarung dengan baju tanpa lengan yang bewarna merah menyala,dipadankan dengan skirt paras lutut.Make up yang pelbagai jenama untuk menambahkan lagi kecantikanku.

“Wahai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian takwa itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat.”
Surah Al-A'araaf (26)

Aku nak cakap thanks to sepupu aku sebab dah byk tolong(cara aku cakap ni macamlah dapat anugerah)diorang mmg sporting habis!
yg ni salah sorang sepupu aku:

http://nurhawanis-happytogethersmileagain.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...